5 sessions a l’aula per investigar l’economia feminista i solidària.

Eduxarxa som una cooperativa especialitzada en educació. Creem continguts rigorosos
i vivencials per connectar les aules amb l’entorn.

DOCENTS, a la guia didàctica hi trobareu l’adaptació curricular i tots els recursos per convertir les vostres aules en espais d’experimentació.

ALUMNES, esperem que en cada càpsula pugueu
gaudir del treball en equip i de fer una recerca
científica cooperativa.

1. Què és l’economia?

Per als humans accions com menjar, ser cuidats en cas de malaltia, estudiar o abrigar-se quan fa fred són imprescindibles per sostenir la vida. En aquesta càpsula descobrireu que l’economia són totes les activitats que es fan per resoldre les necessitats humanes i reflexionareu sobre com fer-ho, amb qui i per què.

2.  Dissenyar una recerca social

Ha arribat l’hora de treballar en equip per dissenyar la vostra recerca en tres senzills passos. En primer lloc haureu d’escollir la temàtica, a continuació caldrà que us formuleu una pregunta d’investigació concreta i finalment, amb el kit de recerca identificareu els mètodes més eficients per donar-hi resposta.

3. Valorar les dades

Com han anat les enquestes i les entrevistes? Quines dades extraieu de les observacions i de l’anàlisi de les fonts documentals? En aquesta sessió ordenareu la informació per extreure’n conclusions i veure si cal cercar o verificar alguna de les dades. Ha arribat l’hora de comprovar si podeu respondre la pregunta de la recerca.

4. Comprendre per actuar

Ara que ja teniu tots els resultats de la vostra recerca, cal derivar-ne unes conclusions. És a dir,  concretar què heu après durant el procés de treball en equip. Heu fet una recerca social per comprendre millor el vostre entorn i, així, tenir més eines per transformar-lo.  En aquesta sessió plantejareu quines accions voleu realitzar i elaborareu una presentació de la vostra recerca per tal de compartir-la a l’aula. La (Re)volta comença en els petits canvis!

5. Compartir i transformar

La recerca pren valor quan es poden compartir els coneixements per generar debats, incentivar noves preguntes i crear pràctiques innovadores. Si no s’hagués comprès la llei de la gravetat, els avions mai no haurien volat. Si no es visualitzen les injustícies, no es poden combatre. Si no es comprèn  l’economia, no s’aconsegueix canviar-la i viure de manera més cooperativa. Gaudiu de les presentacions i tant de bo que us animeu a fer realitat les vostres propostes!

Contacte

Si tens dubtes sobre (Re)volta, si us plau escriu-nos a: hola@revoltes.cat o emplena aquest formulari:

15 + 6 =

UN PROJECTE DE

AMB EL SUPORT DE

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

AMB LA COOPERACIÓ  DE

logo Revolta

© REVOLTA 2019 | TOTS ELS DRETS RESERVATS | POLÍTICA DE PRIVACITAT | AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE COOKIES